Μπισκότα shortbread

2018-05-11

Ingredients

  • 300 γρ. Βούτυρο Αναλάτο
  • 300 γρ. Αλεύρι
  • 100 γρ. Ρυζάλευρο
  • 150 γρ. Άχνη Ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
  • Ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 1 Βανίλια

Method

Step 1

Βάζετε το Βούτυρο σε ένα μπωλ μαζί με την Άχνη Ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά, με το χέρι ή με μια ξύλινη σπάτουλα.

Step 2

Προσθέτετε το Αλεύρι, το Ρυζάλευρο, τη Βανίλια και το Ξύσμα και τα ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Step 3

Πλάθετε τη ζύμη σε δυο μπάλες και τις αφήνετε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο.

Step 4

Κατόπιν τις ανοίγετε με τον πλάστη ώστε να έχουν πάχος περίπου μισό εκατοστό και κόβετε μακρόστενα μπισκοτάκια.

Step 5

Τα απλώνετε σε μία λαμαρίνα, στην οποία έχετε στρώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, και με πιρούνι τρυπάτε τα μπισκοτάκια σε όλο τους το μήκος.

Step 6

Τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 170ο C, ανάλογα με το φούρνο. Εάν θέλετε να είστε περισσότεροι σίγουροι τα βγάζετε όταν αποκτήσουν ένα ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, τα πασπαλίζετε εάν θέλετε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *