Μακαρονάδα με Τόνο

2016-11-04

Ingredients

  • 500γρ. Μακαρόνια
  • 2 κονσέρβες Τόνο σε λάδι
  • 500γρ φρέσκια Ντομάτα ψιλοκομμένη ή εναλλακτικά 1 κονσέρβα
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξηρό Βασιλικό
  • 1 κουταλάκι γάλα εβαπορέ
  • λίγο Ελαιόλαδο
  • λίγο Αλάτι
  • 1 ποτηράκι λευκό Κρασί

Method

Step 1

Βράζετε τα μακαρόνια αλλά δεν τα βουτυρώνετε

Step 2

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και το σωτάρετε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μετά προσθέτετε την ντομάτα, το γάλα και το αλάτι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα

Step 3

Προς το τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και στη συνέχεια τον τόνο κομματιασμένο με λίγο από το λάδι του ώστε να κρατήσει τη μυρωδιά του. Αφήνετε να πάρει δυο-τρεις βράσεις και σβήνετε με το κρασί. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μαϊντανό μαζί με το βασιλικό. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη

Step 4

Την απλώνετε πάνω από τα μακαρόνια και ….καλή σας όρεξη!

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Ζυμαρικά Bucatini all’ Amatriciana

  • Ριγκατόνι Ογκρατέν

  • Ταλιατέλες με Γαρίδες, Ρόκα, Κολοκυθάκια και Ούζο

  • Ριγκατόνι με Μανιτάρια και Παρμεζάνα

  • Καρμπονάρα με Βίδες και Μανιτάρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *