Κοτόπουλο Γιουβέτσι

2019-05-22
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Ψησίματος : 25m

Ingredients

  • 1 Kοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. Bούτυρο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο Ντοματάκι
  • 2 συσκευασίες Ζωμός Κότας
  • 400 γρ. Κριθαράκι χοντρό
  • 800 ml καυτό Νερό
  • 1 κ. σ. Πελτές Ντομάτας
  • 150 γρ. Μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 2 ποτήρια κρύο Νερό
  • Λίγο Αλεύρι
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Σε ένα μπωλ ρίχνετε το Κριθαράκι και το μουσκεύετε σε 2 ποτήρια κρύο Νερό για 15 λεπτά.

Step 2

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του Κοτόπουλου και τα αλευρώνετε.

Step 3

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το Βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν, ρίχνετε μέσα το Κοτόπουλο και το σοτάρετε καλά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Step 4

Προσθέτετε τους Ζωμούς Κότας μαζί με το καυτό Νερό, το ψιλοκομμένο Ντοματάκι και τον Πελτέ και μαγειρεύετε το Κοτόπουλο για 20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Step 5

Προσθέτετε το Κριθαράκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να φουσκώσει.

Step 6

Σερβίρετε το Κοτόπουλο με το Κριθαράκι πασπαλίζοντάς τα με την τριμμένη ξερή Μυζήθρα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *