Κατσικάκι στη Λαδόκολλα με Μέλι και Θυμάρι

2018-08-29

Ingredients

  • 3 κιλά Κατσικάκι ή Αρνάκι (περίπου 1 μπούτι και 2 «χεράκια»), με το κόκκαλο - ζητήστε από τον κρεοπώλη να τα κόψει σε μεσαία κομμάτια
  • μπόλικο χοντρό θαλασσινό Αλάτι
  • 30 ml χυμός Λεμονιού
  • 3 κ. σ. Μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
  • 2 κ. σ. φυλλαράκια από φρέσκο Θυμάρι ή 1 γεμάτη κ. σ. ξερό τριμμένο Θυμάρι ή ξερή τριμμένη Ρίγανη)
  • 6-7 σκελίδες Σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 70 ml Ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Method

Step 1

Ξεπλένετε πολύ καλά τα κομμάτια του Κρέατος κάτω από τρεχούμενο νερό, για να απομακρυνθούν τα όποια μικρά κοκκαλάκια μπορεί να έχουν μείνει κατά τον τεμαχισμό τους και τα στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Τρίβετε τα κομμάτια ένα-ένα στο χοντρό Αλάτι και τα αφήνετε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι ή τα απλώνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Step 2

Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι το χυμό Λεμονιού, το Μέλι, το φρέσκο ή ξερό Θυμάρι (ή τη Ρίγανη), το Σκόρδο και το Ελαιόλαδο.

Step 3

Μέσα σ' αυτό το μείγμα ρίχνετε τα κομμάτια του Κρέατος, χωρίς να τα ξεβγάλετε από το Αλάτι, και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.

Step 4

Σε μια μεγάλη επιφάνεια της κουζίνας βάζετε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο σε σχήμα σταυρού, εναλλάξ. Στο κέντρο των χαρτιών, τοποθετείτε τα κομμάτια του Κρέατος και από πάνω τους αδειάζετε και όλο το αρωματικό μείγμα μέσα στο οποίο τα είχατε ανακατέψει. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο Πιπέρι και τυλίγετε τα κομμάτια με τις λαδόκολλες, μία-μία, με τη σειρά που τις είχατε τοποθετήσει, ώστε να τα καλύψετε καλά και σφιχτά. Αφού τελειώσετε το τύλιγμα με όλες τις λαδόκολλες, ξανατυλίγετε το πακέτο με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ή το δένετε σφιχτά με σπάγκο. Καλό θα είναι να έχετε και ένα δεύτερο άτομο να σας βοηθήσει γι' αυτή τη δουλειά, έτσι ώστε να μην σας ανοίξει το πακέτο.

Step 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.

Step 6

Τοποθετείτε το πακέτο σε ένα ταψί που να το χωράει σχεδόν ακριβώς και προσθέτετε 300 ml βρασμένο νερό.

Step 7

Βάζετε το πακέτο στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 2½ ώρες, μέχρι το Κρέας να μαλακώσει καλά.

Step 8

Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την πόρτα του μισάνοιχτη, με το ψητό μέσα, για 15-20 λεπτά, έτσι ώστε να «ξεκουραστεί» για λίγο το Κρέας.

Step 9

Κατόπιν το βγάζετε από το φούρνο και ανοίγετε προσεκτικά το πακέτο μέσα στο ταψί. Μεταφέρετε το Κρέας σε μια πιατέλα μαζί με τα υγρά του.

Step 10

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μια σάλτσα με τα υγρά του ψητού: τα σουρώνετε και τα βράζετε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο Λεμόνι και Κρασί και 1 κ. σ. Μουστάρδα, μέχρι να μειωθούν στο μισό και να πήξουν ελαφρώς.

Step 11

Συνοδεύεται ιδανικά από πατατούλες φούρνου ή πουρέ πατάτας.

Recipe Type: ,
Average Member Rating

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *