Καρμπονάρα με Βίδες και Μανιτάρια

2019-05-27

Ingredients

  • 1 πακέτο Ζυμαρικά Βίδες
  • 4 χοντρές φέτες Μπέικον (πάχος 1 εκατοστού)
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κρόκος Αυγού
  • Λίγο Μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. Κρέμα Γάλακτος
  • 400 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • 1 συσκευασία Μανιτάρια
  • Φρέσκια Ρίγανη ή Θυμάρι

Method

Step 1

Κόβετε τα Μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το Ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Αφού πάρουν χρώμα, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και ρίχνετε το Μπέικον το οποίο έχετε κόψει από πριν σε μικρά κυβάκια. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε ώσπου να καραμελώσουν αρκετά και να χυθεί όλο το λίπος από το Μπέικον.

Step 2

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζετε τις Βίδες. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνετε αλλά αφήνετε μια κούπα από το Νερό τους στην άκρη. Μόλις το Μπέικον ροδίσει καλά και έχει βγει το λίπος του, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά και ρίχνετε αρκετό Πιπέρι (ανάλογα με το πόσο θέλετε), τον Κρόκο, τη μισή Παρμεζάνα, λίγο Μοσχοκάρυδο και μισή από την κούπα Νερό που έχετε κρατήσει. Σ' αυτή τη συνταγή δεν βάζετε αλάτι, γιατί η Παρμεζάνα και το Μπέικον είναι αρκετά αλμυρά. Ανακατεύετε πολύ γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε τα όποια υλικά που πιθανόν έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού για να ενσωματωθούν κι αυτά στη σάλτσα.

Step 3

Βάζετε μέσα στο τηγάνι τις Βίδες και τα Μανιτάρια, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη Παρμεζάνα και το Θυμάρι ή την Ρίγανη.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *