Ιμάμ Μπαϊλντί

2019-10-29
  • Μερίδες : 4-5

Ingredients

  • 10 Μελιτζάνες μέτριες (όποια ποικιλία προτιμάτε)
  • 5 μέτρια Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες Σκόρδο κομμένο σε φετούλες
  • 5 μέτριες Ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.γ. Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ποτήρι Ελαιόλαδο
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λευκό Κρασί
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Πλένετε καλά τις Μελιτζάνες, τις κόβετε στη μέση και τις χαράζετε διαγώνια με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζετε και τις τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε από την υγρασία ώστε να μπορείτε να τις τηγανίσετε χωρίς να σας πιτσιλάνε.

Step 2

Ρίχνετε το 1/3 του ποτηριού Ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει σοτάρετε τις Μελιτζάνες για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Step 3

Βάζετε στο τηγάνι το υπόλοιπο Ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε το Κρεμμύδι και το Σκόρδο. Αφού μαραθούν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το Κρασί, αφήνοντάς τα να πάρουν μία βράση. Προσθέτετε τις Ντομάτες, το Μαϊντανό, τη Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι και ανακατεύετε. Τα αφήνετε έτσι να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Step 4

Με ένα κουτάλι απλώνετε τη γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας και ραντίζετε με λίγο Ελαιόλαδο. Όση γέμιση περισσέψει την ρίχνετε ανάμεσα στις Μελιτζάνες μαζί με λίγο Ελαιόλαδο. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια Φέτας ή κάποιου κίτρινου Τυριού της αρεσκείας σας πάνω σε κάθε Μελιτζάνα. Φουρνίζετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της Μελιτζάνας.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *