Αρακάς Αυγολέμονο

2017-04-18

Ingredients

  • 500γρ. Αρακά
  • 1 μεγάλο Καρότο
  • 1 μεγάλη Πατάτα
  • 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ξερό Κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. Καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • λίγο Ανηθο ψιλοκομμένο
  • Χυμό μισού Λεμονιού
  • 1 Αυγό
  • μισή κούπα Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Method

Step 1

Ψιλοκόβετε όλα τα Κρεμμύδια. Την Πατάτα και το Καρότο τα κόβετε σε κυβάκια

Step 2

Τα σωτάρετε όλα μαζί στο Ελαιόλαδο, με το Καλαμπόκι και τον Άνηθο.

Step 3

Κατόπιν ρίχνετε και τον Αρακά και τον σωτάρετε κι αυτόν για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.

Step 4

Προσθέτε τόσο νερό όσο να σκεπάσει τον αρακά και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσέξτε κατά τη διάρκεια του βρασμού να συμπληρώνετε νερό αν χρειαστεί

Step 5

Όταν τα καρότα έχουν μαλακώσει και ο αρακάς έχει δημιουργήσει μικρά «λακάκια» είναι έτοιμος

Step 6

Λοιπόν! Πάμε για το Αυγολέμονο!!! Χτυπάτε μόνα τους τα Ασπράδια και μόνους τους, τους Κρόκους του Αυγού . Μετά προσθέστε τον χυμό Λεμονιού στους Κρόκους και χτυπάτε καλά. Κατόπιν προσθέστε στο μίγμα και τα Ασπράδια που έχετε ήδη χτυπήσει (να έχουν αφρό).

Step 7

Μετά προσθέστε λίγο από το ζουμί του Αρακά στο Αυγολέμονο και χτυπάτε γρήγορα και καλά για να αποκτήσει ίδια θερμοκρασία με το φαγητό. Ρίχνετε το Αυγολέμονο στον Αρακά και ανακατεύετε πολύ γρήγορα για να μην κόψει.

Step 8

Σημείωση: Αν σας αρέσει η γεύση του Λεμονιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό ενός ολόκληρου Λεμονιού. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αρνάκι Πικάντικο με Λαχανικά και Σάλτσα Μελιού

  • Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα

  • Μανιταρόσουπα

  • Χρωματιστές Πιπεριές Γεμιστές με Κιμά

  • Μανιταρόπιτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.