Σφουγγάτο Μυτιλήνης

2019-10-14

Ingredients

  • 2 κιλά Kολοκυθάκια
  • 4 Kρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδελίτσες
  • 3 ξερά Kρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ματσάκι Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι Άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 10 Αυγά
  • 300 γρ. Φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. τριμμένο Λαδοτύρι Μυτιλήνης ή Κασέρι
  • Λίγη τριμμένη Φρυγανιά
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Λίγο Ελαιόλαδο

Method

Step 1

Πλένετε τα Κολοκυθάκια και τα τρίβετε στον τρίφτη. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα στύβετε δυνατά με τα χέρια ώστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Step 2

Μέσα στα τριμμένα Κολοκυθάκια προσθέτετε όλα τα υλικά (εκτός από το Αυγά και τη Φρυγανιά) και ανακατεύετε. Κατόπιν, χτυπάτε τα Αυγά, τα ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε λίγη τριμμένη Φρυγανια και ανακατεύετε ξανά έτσι ώστε το μείγμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές.

Step 3

Λαδώνετε ένα ταψί και πασπαλίζετε την βάση του με τριμμένη Φρυγανιά. Στρώνετε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Ψήνετε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *