Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα

2020-02-24

Ingredients

  • 7 Αυγά
  • 100γρ. Φέτα τριμμένη
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 400γρ. Σπανάκι baby
  • 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ. σ. Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Ρίχνετε το Ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε τα Φρέσκα Κρεμμυδάκια για 2 λεπτά περίπου.

Step 2

Αφήνετε στην άκρη μερικά φυλλαράκια από το Σπανάκι για το σερβίρισμα και προσθέτετε το υπόλοιπο στο τηγάνι. Συνεχίζετε το σωτάρισμα μέχρι να μαραθεί το Σπανάκι και να μειωθεί ο όγκος του. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον Άνηθο.

Step 3

Ρίχνετε τα Αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με λίγο Νερό βρύσης, Αλάτι και Πιπέρι.

Step 4

Πασπαλίζετε πάνω στο Σπανάκι τη Φέτα και ρίχνετε το μείγμα των Αυγών. Κουνάτε το τηγάνι κυκλικά ώστε να απλωθούν παντού τα Αυγά και με ένα πιρούνι ανοίγετε τρυπούλες σε διάφορα σημεία στο Σπανάκι ώστε να περάσει το μείγμα των Αυγών από κάτω. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι κι αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ακόμη.

Step 5

Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα πιάτο και αναποδογυρίζετε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά.

Step 6

Μπορείτε να σερβίρετε την ομελέτα ανοιχτή σε ένα μεγάλο πιάτο ή διπλωμένη στη μέση, γαρνίροντάς την με τα φύλλα Σπανακιού που κρατήσατε στην αρχή. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *