Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο

2017-04-20

Ingredients

  • 1 άσπρο Λάχανο (περίπου 2 κιλά)
  • Μισό κιλό Μοσχαρίσιος Κιμάς
  • Μισό κιλό Χοιρινός Κιμάς
  • 2 μεγάλα ξερά Κρεμμύδια
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό Ρύζι
  • Μισό ματσάκι Άνηθος
  • Μισό ματσάκι Μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
  • 3 Αυγά
  • Χυμό από 1 ή 2 Λεμόνια
  • 1 κ.σ. Κορν-φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τόση ώστε όταν θα βάλετε το Λάχανο μαζί με το νερό να μην ξεχειλίσει, βράζετε νερό

Step 2

Με ένα μεγάλο μαχαίρι αφαιρείτε από το Λάχανο το κοτσάνι. Όταν το νερό βράσει, βάζετε το Λάχανο στην κατσαρόλα.Το αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά από τη μία πλευρά και μετά το γυρίζετε να βράσει για λίγο και από την άλλη

Step 3

Μετά από λίγα λεπτά αφαιρείτε τα εξωτερικά Φύλλα που μαλάκωσαν και συνεχίζετε να βράζετε και να αφαιρείτε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα Φύλλα. Προσοχή όμως, όσο προχωράτε προς το εσωτερικό που τα Φύλλα είναι πιο τρυφερά μην τα παραβράσετε και σπάσουν

Step 4

Αφήνετε όλα τα Φύλλα να κρυώσουν και μετά αφαιρείτε τα σκληρά Κοτσάνια τους και όσα (Κοτσάνια) είναι μεγάλα τα κόβετε σε δύο ή τρία κομμάτια και τα στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας. (για να προστατέψουμε τους ντολμάδες μας από τον πάτο της κατσαρόλας και να μην καούν)

Step 5

Ετοιμάζετε το μίγμα του Κιμά: ψιλοκόβετε τα Κρεμμύδια, τον Ανηθο και τον Μαϊντανό. Τα προσθέτετε στον Κιμά μαζί με το Ρύζι, το ένα Αυγό, μισό φλιτζάνι Λάδι, Αλάτι και Πιπέρι και τα ζυμώνετε καλά

Step 6

Παίρνετε από το μίγμα του Κιμά, το κάνετε ρολάκι ή μπαλίτσα και το τυλίγετε με ένα Φύλλο αρκετά χαλαρά. Καλύτερα να ξεκινήσετε με τα εσωτερικά τρυφερά Φύλλα έτσι ώστε αν κάποια περισσέψουν αυτά να είναι εξωτερικά σκληρότερα

Step 7

Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα του Κιμά, τοποθετώντας τους Ντολμάδες σφιχτά τον έναν δίπλα στον άλλο μέσα στην κατσαρόλα

Step 8

Αλατοπιπερώστε, ρίξτε το υπόλοιπο Λάδι και ζεστό Νερό τόσο όσο να μισοσκεπαστούν οι Ντολμάδες. Τοποθετείστε από πάνω τους ένα Πιάτο ανάποδα για να μην διαλυθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που αφήνει τους ατμούς να φεύγουν και σιγοβράστε τους για 50 λεπτά περίπου

Step 9

Όταν το φαγητό δεν είναι πλέον πολύ καυτό, αφαιρείτε το πιάτο και ετοιμάζετε το Αυγολέμονο

Step 10

Στύβετε το Λεμόνια και στο χυμό τους διαλύετε πολύ καλά το Κορν-φλάουρ. Χτυπάτε δύο Αυγά, προσθέτετε σιγά-σιγά το Χυμό των λεμονιών και προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά από το Ζωμό του φαγητού έτσι ώστε το Αυγολέμονο να αποκτήσει ίδια θερμοκρασία με το φαγητό και να μην «κόψει».

Step 11

Το προσθέτετε στην κατσαρόλα την οποία κουνάτε κυκλικά για να πάει παντού. Έτοιμο!!!

Step 12

Εάν μαγειρέψετε τους Λαχανοντολμάδες σε χύτρα ταχύτητας, δεν χρειάζεται να βάλετε πιάτο από πάνω τους ενώ μαγειρεύονται, γιατί σε 15 λεπτά είναι έτοιμοι.

Average Member Rating

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *