Κρέπες (βασική συνταγή για γλυκές ή αλμυρές)

2019-09-25
  • Μερίδες : 6

Ingredients

  • 1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 1 ½ κούπα Γάλα
  • 2 Αυγά
  • 3 κ.σ. Λάδι ή λιωμένο Βούτυρο

Method

Step 1

Ρίξτε το Aλεύρι, τη Ζάχαρη και το Αλάτι σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα λίγο με έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε το Γάλα, τα Αυγά και το Λάδι ή το λιωμένο Βούτυρο και ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα (δεν μας πειράζουν τα μικρά βολάκια, αλλά το Αλεύρι που παραμένει στην επιφάνεια ορατό ή μεγάλα κομμάτια που δεν διαλύονται καθόλου).

Step 2

Βάλτε ένα μεγάλο ή μικρό, αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά. Βασική προϋπόθεση το τηγάνι να είναι σε καλή κατάσταση για να μην κολήσει το μείγμα. Εάν δεν είστε σίγουροι, καλό είναι να λιώνετε λίγο Βούτυρο μέσα του πριν τηγανίσετε τις κρέπες.

Step 3

Με μία μικρή κούπα, ή ακόμα καλύτερα, μία κουτάλα σερβιρίσματος σούπας, ρίξτε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι και κουνήστε το πολύ ελαφρά και κυκλικά για να απλωθεί σε όλη την επιφάνειά του.

Step 4

Όταν η κρέπα είναι έτοιμη για γύρισμα από την άλλη πλευρά, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν δεν ξεκολλάει, μην τη γυρίσετε. Χρησιμοποιείστε σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσετε τις κρέπες, έτσι ώστε να μην καταστραφεί το αντικολλητικό τηγάνι.

Step 5

Αφού γυρίσετε την κρέπα, αφήστε τη να ψηθεί για λίγα λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθετήστε τη σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε όλη την διαδικασία ώσπου να τελειώσει το μείγμα.

Step 6

Μπορείτε να γυρίσετε τις κρέπες μέσα στο τηγάνι παραπάνω από δύο φορές αν πιστεύετε ότι δεν έχουν ψηθεί όσο θέλετε. Επίσης, ανάλογα με το πόσο τραγανές τις θέλετε τις αφήνετε παραπάνω ή λιγότερο να ψηθούν, αυξομειώνοντας και τη θερμοκρασία στην οποία ψήνονται.

Step 7

Μπορείτε να τις γεμίσετε όπως θέλετε, κάνοντάς τες γλυκές ή αλμυρές.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

  • Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα

  • Πατάτες Γεμιστές με Μπέικον και Τυρί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *