Γρανίτα Φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

2019-08-06

Ingredients

  • 1 κιλό Φράουλες
  • 2 κούπες Ζάχαρη
  • 2 κούπες Νερό
  • Χυμός μισού Λεμονιού

Method

Step 1

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις Φράουλες και κόβοντάς τες σε μικρά κομμάτια. Τις ρίχνετε για λίγο και στο μπλέντερ για να πολτοποιηθούν.

Step 2

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε, σε μέτρια φωτιά, το Νερό με τη Ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν Σιρόπι, το οποίο αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Step 3

Σε ένα μεταλλικό μπωλ, ρίχνετε τον πολτό Φράουλας που έχετε φτιάξει και το Σιρόπι - που έχει ήδη κρυώσει και κατόπιν προσθέτετε τον Χυμό Λεμονιού και τα ανακατεύετε.

Step 4

Σκεπάζετε το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Μόλις δείτε ότι παγώνει (μετά από περίπου 2 ώρες), το βγάζετε και το χτυπάτε στο μίξερ. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη (για άλλες 2 ώρες), σκεπασμένο με τη μεμβράνη, και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ για να μην κρυσταλλώσει και να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνετε για 1-2 ώρες ακόμα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *