Αμυγδαλόπιτα με Πορτοκάλι

2019-05-09
  • Μερίδες : 8-10

Ingredients

  • 1 μεγάλο Πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 3 Αυγά
  • 2½ φλιτζάνια Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • ¼ φλιτζανιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Baking Powder
  • Άχνη Ζάχαρη για πασπάλισμα

Method

Step 1

Τρυπάτε το Πορτοκάλι με ένα σουβλάκι σε αρκετά σημεία και το βάζετε να βράσει σε μπόλικο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει πολύ η φλούδα του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Step 2

Αλέθετε τα Αμύγδαλα στο μπλέντερ ώστε να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.

Step 3

Χτυπάτε στο μίξερ τα Αυγά με τη Ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, κόβετε στη μέση το Πορτοκάλι και αφαιρείτε τα όποια κουκούτσια έχει και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Step 4

Προσθέτετε τον πουρέ του Πορτοκαλιού στο μίγμα Αυγών-Ζάχαρης μαζί με το Αλεύρι, την σκόνη Αμυγδάλου και το Baking Powder και τα χτυπάτε ώστε να ανακατευτούν καλά.

Step 5

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο 22εκ. και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματά του με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Για να σιγουρευτείτε αν ψήθηκε, βυθίστε στη μέση του την λάμα ενός μαχαιριού και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

Step 6

Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα. Ξεκολλάτε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζετε με την Άχνη Ζάχαρη και σερβίρετε.

Step 7

Μπορείτε να γαρνίρετε την αμυγδαλόπιτα με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, σαντιγί, φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *